Din cele 5 echipaje de la grupa H4 aliniate la startul Raliului Sibiului, doar 2 au terminat cursa. Principalii protagonisti in lupta pentru locul 1 au iesit din cursa in prima bucla a zilei de sambata.

Prima zi a Raliului Sibiului 2009 a fost rezervata spectacolului. Dupa cele 2 Superspeciale de pe traseul de rally cross din Sibiu echipajul 332 Tomi Abraham/ Rares Silasi s-a instalat in fruntea clasamentului grupei H cu un avans de 2,2 secunde in fata echipajului Eugen Badina / Aurelian Badina.

Plecati in a doua zi din pozitia de lideri ai grupei H si de pe un onorant loc 7 la general, echipajul Thomas Abraham / Rares Silasi sunt primii care vor da “tonul” abandonurilor de marca. Pe PS 3 – Dobarca, masina iese de pe drum, lovind malul de pamant de pe margine. In urma impactului se rupe bratul si planetara de la roata dreapta fata, lucru care duce la abandonul celor 2. Tomi a declarat: “Am facut o greseala in acel viraj. Nu am observat in timpul recunoasterilor ca acel viraj reprezenta o capcana si am intrat prea tare in el. Au mai abandonat inca 4 echipaje in acelasi viraj. Imi pare rau pentru toti colegii care nu au reusit sa termine acest raliu dur dar frumos. Dupa cum se vede, la un raliu de acest gen trebuie sa vii cu hartii reprezentand mai mult de locul 3. ”
Urmatoarea proba speciala, PS 4 – Crinti avea sa ii scoata din cursa si pe Valentin Banciu / Lucian Budai.

Ramasi in cursa fara contracandidatii consacrati, echipajul Alin Marginean / Gelu Dumbravan avea de indeplinit o simpla formalitate pentru a acumula puncte pretioase in economia campionatului. Insa pe PS 5 Calugaru, in urma unei rasturnari spectaculoase, masina celor 2 sufera avarii majore care ii scoate din cursa.

La 2 zile dupa raliu Tomi a declarat: “Nu cred ca mai sunt multe sanse, insa pentru noi Campionatul se va termina odata cu ultima proba speciala de la Raliul Argesului. Nu mai fac calcule, mergem sa invatam masina iar daca rezultatele vor fi favorabile, cu atat mai bine. Multumim sustinatorilor nostri si spectatorilor care dau viata acestui sport.”